Opublikowano Dodaj komentarz

Gofry z Czerwonej Fasoli

Czy gofry muszą być smażone na głębokim tłuszczu. podawane z bitą śmietaną czy słodką czekoladą? Otóż nie i to właśnie udowadniam w tym filmie! Zapraszam bardzo serdecznie do oceny mojego zdrowego filmu gdzie robię gofry z czerwonej fasoli, które można zrobić również z ciecierzycy czy białej fasoli!

Na jedną porcję potrzebujemy: Czerwona fasola ugotowana 120 gram, jajko 1 sztuka / siemię lniane 1 łyżka, olej kokosowy nierafinowany 1 łyżka płaska, syrop klonowy 1 łyżka, mąka orkiszowa 25 g, proszek do pieczenia 1/4, łyżeczki cynamon 1/4 łyżeczki, kardamon 1/4 łyżeczki, owoce jagodowa, plus mięta.

Fasole czerwoną dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. W blenderze miksujemy fasole, jajko, płynny olej kokosowy i syrop klonowy. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę delikatnie mieszamy. Składniki suche łączymy z mokrymi na gładką masę. Ciasto jest gotowe, teraz wystarczy je usmażyć na patelni lub w gofrownicy. Owoce myjemy, osuszamy i układamy na gofrach. Dekorujemy liskiem mięty i o to nasza przekąska lub podwieczorek jest gotowy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *